Ujedinjeni u zajedničkom cilju – srce za Palestinu

Danas, 9. novembra 2023. godine, podstaknuti nesretnim zbivanjima i velikom tragedijom u Palestini, učenici Mješovite srednje škole „Travnik“, u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „Merhamet“, održali su Humanitarni bazar „Ujedinjeni u zajedničkom cilju – srce za Palestinu“.

Sprovedena ideja je uključivala prodaju kolača i poslastica, koje su pripremili brojni učenici naše škole, motivirani neumornim aktivizmom Vijeća učenika. Bazar je realiziran na  Centralnom gradskom trgu u periodu od 8.30 do 17.00 sati, a prikupljena sredstva će biti proslijeđena u humanitarni fond za narod Palestine.

Zahvaljujemo se svima onima koji su uzeli učešće u osmišljavanju i realiziranju ovog događaja i nadamo se da je ovo samo jedan od načina kojim će naši učenici ukazati na važnost empatije i time probuditi svijest i ostalih građana, kao i to da naizgled minimalni doprinosi mogu imati velikog značaja.

Ovo je još jedan od brojnih pokazatelja kako grad Travnik, uistinu, ima veliko srce.

Tekst napisali: Amina Memić, Ahmed Goran, članovi Novinarske sekcije MSŠ „Travnik“ i Amra Hrustanović, sekretar Vijeća učenika MSŠ „Travnik“.