Stručni seminari za profesore naše škole

U organizaciji ministarstva obrazovanja SBK i Udruženja matematičara u SBK, 20. i 21. januara 2020. godine u Fojnici, održan je stručni seminar za 70 nastavnika i profesora matematike osnovnih i srednjih škola, na kojem je ponovno naglašena potreba stalne edukacije nastavnika i profesora te razmjena stečenih iskustava u nastavi. Profesorica naše škole, Fatima Bušatlić, je održala zanimljivo predavanje na temu “Sistematizacija gradiva iz geometrije – primjeri iz prakse”, gdje je govorila o svojim inovativnim iskustvima u nastavi pri obradi gradiva iz geometrije. Seminaru su prisustvovali i profesori Draga Basić, Zemina Seferović, Jasmin Kasumović i Belkisa Huskić.

{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","mode_un":"horizontal"}

Profesorica bosanskog jezika i književnosti Mješovite srednje škole ” Travnik “, gđa Aida Lončar, prisustvovala je seminaru na temu: ” Podrška stručnom usavršavanju i profesionalnom razvoju prosvjetnih radnika u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju” , pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.
Gosti predavači, sa Instituta za jezik u Sarajevu, bili su :
prof.dr. Alen Kalajdžija, dr.sc. Jasmin Hodžić,
prof.dr. Mirela Muftić – Omerović i
mr.sc. Zenaida Karavdić.
Stručno usavršavanje je održano u Donjem Vakufu , 23.1.2020.god. u Mješovitoj srednjoj školi Donji Vakuf.