Pratimo uspjehe naših učenika – Ali Arnautović, Bekir Grabus i Kerim Jašarević

U periodu od 17. do 19. novembra 2023. godine održano je 23. Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Ljubljani. Kao reprezentativci Bosne i Hercegovine, učešće su uzeli i učenici naše škole kao članovi Karate kluba „Travnik GS-TMT“: Ali Arnautović, Bekir Grabus i Kerim Jašarević. I, naravno, svoj uspjeh su obojili u zlatno. Zlatne medalje donijeli su u našu državu, a školu čiji su učenici učinili iznimno ponosnom.

Tako je Ali Arnautović, u kategoriji – kadeti do 70kg, do zlata stigao pobijedivši takmičare iz Grčke, Kosova, Hrvatske i Crne Gore. I to nije sve od njega. Također, i u ulozi kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine, naš Ali Arnautović osvaja sve četiri pobjede i tako dolazi do još jedne zlatne medalje.

Bekir Grabus, u kategoriji – mlađi seniori do 67kg, do zlatne medalje je došao pobijedivši takmičare Rumunije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Veliki trud i zalaganje pokazao je i Kerim Jašarević u ekipi juniora ulaskom u finale prvenstva. Njemu želimo više sreće na nekom sljedećem takmičenju.

Zahvaljujući ovako dobrim rezultatima, ove vrijedne momke očekuje nastup na Evropskom prvenstvu koje će se održati u februaru sljedeće godine u Gruziji.

Iz zahvalnosti i ponosa, zbog pozitivnog predstavljanja Mješovite srednje škole „Travnik“ i izvrsnih rezultata u oblasti sporta, direktor škole, gospodin Adnan Grabus,je ovim sjajnim momcima uručio simboličan poklon, knjigu „Tvrđava“ od Meše Selimovića sa željom da i dalje budu nepobjedivi i jaki kao „Tvrđava“.

Dragi naši momci, upućujemo vam iskrene čestitke i želimo vam mnogo uspjeha i sreće u vašem daljem radu i zalaganju.

Novinarska sekcija MSŠ „Travnik“