Humanitarne akcije Vijeća učenika Mješovite srednje škole “Travnik”

Vijeće učenika Mješovite srednje škole „Travnik“, u skladu sa svojim planom rada, u posljednjih mjesec dana organiziralo je dvije humanitarne akcije. Akcije su podržali učenici i zaposlenici škole.

Ovog puta učenici naše škole nisu ostali ravnodušni na zdravstvene situacije koje su zadesile naša dva sugrađanina, Nerminu Mekić-Sarajčić i Jasmina Haseljića. Nermina je nastavnica bosanskog jezika i književnosti, samohrana majka, ali i reumatološki pacijent, a njeno stanje se, nažalost, pogoršalo.
Jasmin Haseljić je suprug i otac dvoje djece, koji ima recidiv tumora u karlici i metastaze na plućima, a amputirana mu je u desna noga.

Iz Vijeća učenika naše škole poručuju da rado učestvuju u humanitarnim akcijama, te da pomažu ljudima kojima je pomoć potrebna jer čovjek koji je spreman pomoći čovjeku koji je u nevolji je, doista, veliki čovjek.
Ovakvim postupcima ne samo da branimo titulu naše ljudskosti i ispravnog morala, nego i ispunjavamo dušu i učimo se empatiji jer mnogo se lakše živi sa uvjerenjem da se dobro dobrim vraća. Na posljetku, svi smo mi ljudi od krvi i mesa i mnogo lakše se prolazi kroz životne nedaće ukoliko znamo da ne prolazimo kroz to sami, već da imamo podršku zajednice.

“Najmanji čin dobrote vrijedi više nego najgrandioznija namjera.” (Oscar Wilde)

Novinarska sekcija MSŠ “Travnik”