Lamija Maglić, učenica trećeg razreda opće gimnazije, jedna je od malobrojnih nagrađenih na literarnom konkursu Ambasade Bosne i Hercegovine u Pragu.

Lamija Maglić, učenica trećeg razreda opće gimnazije, jedna je od malobrojnih nagrađenih  na literarnom konkursu Ambasade Bosne i Hercegovine u Pragu.

Učenici iz cijele Bosne i Hercegovine pisali su o temi „Zašto trebate posjetiti Bosnu i Hercegovinu“. Na adresu ambasadorice u Republici Češkoj, Martine Mlinarević Sopte, pristiglo je preko 500 radova. U toj, doista velikoj, konkurenciji naša Lamija nagrađena je putovanjem u Prag. Najbolji radovi prevedeni su na engleski  i češki jezik, a služit će kao poklon Ambasade na službenim sastancima.

„Ponosna sam na vas i vaše radove. Učinili ste našu zemlju velikom. Oslikali ste svojim riječima ono što je najbolje u njoj. I ne, to nisu nezamjenjive prirodne ljepote, nego upravo vi, mladost, velika i lijepa. Ta zemlja vama pripada. Radujem vam se i čekam vas na Karlovom mostu,“ riječi su ambasadorice, kojima se u mailu obratila nagrađenim učenicima.

Od srca čestitamo Lamiji i želimo joj sretan put u Prag.