Humanitarna akcija Vijeća učenika MSŠ „Travnik“

U skladu sa godišnjim planom rada, Vijeće učenika Mješovite srednje škole „Travnik“ organiziralo je humanitarnu akciju. Akciju su podržali učenici i zaposlenici škole.

Ovaj put, naši učenici nisu ostali ravnodušni na tragediju koja je zadesila porodicu Aganović. Naime, majka i otac su preminuli, a iza njih je ostalo troje maloljetne djece.

Vijeće učenika MSŠ “Travnik” poručuje da su prezadovoljni načinom na koji se odvijala protekla humanitarna akcija, te da ovo nije prva, kao ni posljednja humanitarna akcija u kojoj su učestvovali. Prenosimo poruku Vijeća učenika MSŠ „Travnik“.

„Biti human i velikodušan, ljubazan i osjećajan posebno su cijenjene vrline današnjice. U ovom nestabilnom i uzburkanom svijetu ovakve vrline potrebne su više nego ikada. Svakodnevno se susrećemo sa različitim ljudskim sudbinama, teškim socijalnim i zdravstvenim stanjima. Naša ljudska i moralna obaveza jeste da reagujemo i pružimo ruku, pomognemo koliko smo u mogućnosti jer svi smo mi živa bića.

Prije nekoliko dana u našoj školi organizovana je akcija skupljanja novčanih sredstava za porodicu Aganović. Mnogobrojni učenici, profesori i doktori naše škole su se velikodušno i srdačno, u prilično velikom broju odazvali ovoj humanitarnoj akciji, pa im se ovom prilikom zahvaljujemo.

“Human čovjek sigurno će se odlikovati vrlinom junaštva. Ipak, svaki hrabar čovjek treba se odlikovati humanošću.” (Konfučije)

Vrlo rado se odazivamo ovakvim oblicima akcija i ponosni smo što smo predstavili našu školu kao jednu, ne samo odgojno-obrazovnu ustanovu, već i kao ustanovu koju pohađaju i u kojoj rade ljudi kojima su pored svega najvažnije moralne i ljudske osobine.“