Faris Dautović – ponos MSŠ “Travnik”

Dana 22. 05. 2021. godine održana je BH olimpijada fizičara – Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola i to u prostorijama Richmond Park International School u Tuzli.

Naš učenik Faris Dautović, učenik četvrtog razreda matematičko – informatičke gimnazije, zabilježio je zapažen rezultat – deseto mjesto. S obzirom na to da je u pitanju Državno takmičenje iz fizike, bila je to prilika da najbolji fizičari u BiH pokažu svoje znanje i plasiraju se na neko od međunarodnih takmičenja kao što su Evropska olimpijada za fiziku, koja se održava u junu, kao i Međunarodna olimpijada koja će bit održana u julu.

Ovo takmičenje je dobra prilika kako za promociju prirodnih nauka, tako i za promociju naše škole, jer se samo uz trud i kvalitetan rad mogu ostvariti ovakvi rezultati. Podsjećanja radi, naš Faris je sedam dana ranije zauzeo šesto mjesto na Federalnom takmičenju iz fizike.

Iskrene čestitke upućujemo našem Farisu Dautoviću i profesorici Mirjani Drmić-Malić koja je pripremala Farisa za takmičenje.