Dostojanstven ispraćaj u zasluženu penziju

Jučer, 5. oktobra, uposlenici Mješovite srednje škole „Travnik“ na skroman način obilježili su Dan prosvjetnih radnika. Na tom skromnom druženju, upriličen je i ispraćaj u zasluženu penziju dviju uposlenica ove škole, profesorice Sabahete Žerić i profesorice Jasmine Džaferagić.

Profesorica Lejla Goran – Bečiragić, sindikalna predsjednica MSŠ „Travnik“, i direktor škole, gospodin Adnan Grabus, u ime cijelog kolektiva, uručili su skromne poklone ovim dvjeme profesoricama. Upućene su im riječi zahvale na dugogodišnjoj uspješnoj saradnji, uspješno prenesenom znanju i svakodnevnim dobronamjernim savjetima kako se nositi sa nastavnim, ali i životnim iskušenjima. Profesorice su svojim kolegicama i kolegama poželjele uspješan dalji rad u nadi da će ovo čudno „vrijeme korone“ brzo proći i da će se čim prije sve vratiti u normalno stanje.

Jučer su, u ovo čudno vrijeme kada je zabranjeno i ruku stisnutu dragoj osobi, emocije ipak pronašle svoj put. Bile su to lijepe riječi i topli pogledi. U očima jednih vidjela se sreća što su nakon toliko godina vrijednog i uspješnog truda i rada dočekali ovakav trenutak, a u očima drugih, nada da će i oni dočekati isto.

Još jednom, kolektiv Mješovite srednje škole „Travnik“ svojim kolegicama, profesoricama Sabaheti i Jasmini, želi mnogo lijepih, sretnih i veselih penzionerskih godina.